Hur en dag ser ut hos oss!

 

07:00 - Öppnar vi dagis

07:00-09:00 Anländer våra gäster

09:00-10:00 Går grupp 1 ut, Grupp 2 är inne och blir aktiverade, tex sök, agillity och konster. 

10:00-11:00 Går grupp 2 ut, Grupp 1 är inne och blir aktiverade.

11:30-13:00 Är det lunch , vila och mys 

13:00-15:00 Går vi ut på promenad igen.

15:30-18.00 Vilar vovvarna i väntan på att få gå hem - Personalen städar.

18.00 Stänger vi (På fredag stänger vi 17:00)

 

Dag innan RÖD dag stänger vi klockan: 16:00

Klämdagar: STÄNGT

 Afton: STÄNGT

 

received_10155521525756550

 

Prislista i Kålltorp, Källarn!

 

Heltid: 3150 kr/månad

4 dagar/vecka : 2850 kr/månad

3 dagar/vecka: 2430 kr/månad

2 dagar/vecka: 1950 kr/månad

IC2AIWWCXVhF7gfUURXWZs-_6Ul4jFKaj_kwYWPJEg0

Hur en inskolning ser ut


Man lämnar hunden 5 dagar till att börja med. Du/ni är inte med under inskolningen. 

*Dag 1 kl 12.30- 15.30. Vi boxar då in övriga hundar så nya hunden får komma in i lugn och ro. Hunden kommer att få hälsa på några av hundarna samt gå på en promenad. 

*Dag 2 kl 8.30 -12.30. Hunden kommer då att få vara med på aktiveringen, gå en promenad samt äta lunch och vila. 

*Dag 3 kl 8.30 -15.30 Hunden kommer då att få vara med på aktiveringen, gå två promenader samt äta lunch och vila. 

*Dag 4 och 5 kör vi en ”heldag”- alltså de tider ni ungefär kommer ha på dagis fortsättningsvis, (meddela ungefärlig tid) Fungerar allt skriver vi avtal, annars tar vi ett gemensamt beslut om fortsättningen.  Att tänka på:  Vi skolar inte in tikar som löper.  Uppträd normalt vid lämning och hämtning (alltid). Är man nervös förs detta över på hunden. Det är då bättre att lämna snabbt och sedan ringa oss om man vill tala om något.  Meddela om hunden är allergisk/känslig mot något, har någon sjukdom osv som vi bör veta om.  Vi lämnar ut/tar emot en hund i taget, man får vänta utanför på sin tur. Vissa tider är det lång kö andra ingen alls. Öppna dörren lite grann och se om det är fritt - då är det bara att kliva på.  Gör inte för mycket aktiviteter i början efter dagis- hunden är oftast rejält trött av alla intryck.  Att ta med:  Filt, tröja eller annat som luktar ”hemma”  Kontaktuppgifter  Något att utfordra hunden med dag 2, 3, 4 och 5. Ordentligt halsband. ”Litar” vi inte på halsbandet så använder vi våra egna på promenaden. Drar hunden mycket i koppel kommer vi be ägaren om antidrag sele eller om vi får använda halti.

*Övrigt:  Vi är ytterst noga att det är lugnt och harmoniskt hos oss. Vi har en öppen dialog hela tiden om hur det går på dagis vare sig det går bra eller inte. Vi på Hundstället har rätt att avbryta när vi vill under inskolningen.

 

CA039

 

Regler!

 

*Hunden skall vara välrastad när den kommer 

* Ta med eget halsband och koppel (litar vi inte på erat halsband eller sele dubbelkopplar vi)
 

* Ta med egen mat om hunden skall matas under dagen.

* Hunden ska vara fullt frisk , fri från skabb, ohyra och liknande. 

* Hunden ska vara regelbundet avmaskad. 

* Hunden ska vara vaccinerad mot: Parvo, valpsjuka , HCC och kennelhosta 

* Hunden ska vara liv- och veterinärvårdsförsäkrad

* Hunden måste minst vara 6 månader

* Vi tar ej emot hunden om den är skadad/ny opererad, bär tratt och behöver special omvårdnad. Får hunden vara hemma tills den är helt återställd. 

* Vi har rätt att neka en hund att komma till dagis vid misstanke av sjukdom eller vid löp. Ingen reducering av dagisavgiften sker.

 

* Vi tar emot löptikar men över en överenskommelse, innebär att det finns plats, att tiken kan vara hos oss under löpet. Är tiken på dom andra hela tiden , stressad, rymmer så får hon vara hemma. Ingen reducering av dagisavgiften sker. 

 

10490151_10152481393951550_304163562_n

Om Oss i Kålltorp

Caroline:  

Jag är en tjej som är född 87 och har alltid haft ett stort djur intresse.

Har idag en hund, en Amstaff hane, Pollux som jag tränar lite allt möjligt med. 😊Fick ta bort min första egna hund Akilles, som var min högra arm, vi var ett riktigt team. Han som fick mig att börja med hund från första början, han blev 13 år gammal. 

Jag började gå barn å fritid på gymnasiet, men insåg kort därefter att jag valt fel linje då jag är väldigt intresserad av hundar. Jag började jobba på ett hunddagis och var helt såld, jag har hittat det jag vill hålla på med, HUNDAR och har gjort det i 13 år.

Nu har drömmen slagit in, att få driva sitt egna hunddagis ihop med sin syster,Therese. 

 Jag har gått på en kurs hos Kerstin Malm som heter Människan och hund-etologi, psykologi och etik i en relation. Har gått en hundinstruktör utbildning . Jag har varit med och observerat och hjälpt till på olika kurser som, Valp, Unghund och Lydnad. Har även varit med på problemhunds läger som hjälp instruktör. Har hunddagisutbildning. 

Det är Caroline som är en av ägare och är på dagiset i Kålltorp, Källarn❤️

 

IMG_20161029_200041

 

 

MATS:

Jag började arbeta på Hundstället den 2 maj 2017. 

Mitt intresse för djur är något som jag bär med mig sen barnsben. Innan jag började arbeta på Hundstället hade jag en deltidstjänst som hundskötare, under ett år. 

Arbetet med hundarna på Hundstället är ett nöje, då det kombinerat hundarnas, men även mina behov av fysisk aktivitet.  Att jobba med hundar är verkligen en ynnest, det ger ett mervärde som är svårt att finna  någon annanstans. De dagliga promenaderna och den kontakt man får med hundarna är något som jag verkligen uppskattar med arbetet. De är inspirerande hur det parallellt med hundarnas behov och likhet, också finns en unik individ och därmed också specifika behov för varje enskild hund. 

Mats jobbar på Hunddagiset i Kålltorp . 

 

received_10154957474936453